- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile inelus se prepara in mai multe moduri. Aceasta reteta este una rapida dar rezultatele sunt mult mai bune deoarece gogosile se coc in cuptor si nu se prajesc in baie de ulei.
Ingrediente
- 300 gr faina
- 7 gr drojdie uscata
- 40 gr unt
- esenta de vanilie
- ulei
- 180 ml lapte
- 1 ou
- 2 linguri zahar pudra
- sare
PENTRU GLAZURA:
- zahar pudra vanilat
- 100 gr ciocolata
- 2 linguri frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Dizolvi drojdia in lapte caldut si las-o deoparte. Separat, freaca untul cu putina sare si zaharul pana cand se obtine o crema fina. Toarna laptele fierbinte si amesteca pana cand se topesc toate ingredientele, apoi lasa deoparte. cand s-a racorit, toarna drojdia dizlovata, oul batut si esenta. Incorporeaza faina, adaugata trepat si framanta pana obtii un aluat elastic pe care acopera-l cu un prosop si lasa-l sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Rastoarna aluatul pe masa tapetata cu faina si framanta-l ca sa se poate lucra mai usor.
- Intinde alautul cu maineil ein foaie de 1,5 cm grosime. mai intai, taie cu gura unui pahar de marime medie, apoi cu ajutorul unui capac decupeaza un cerc mic in mijloc.
- Pune inelusele intr-o tava tapetata cu faina si lasa-le sa creasca, la loc cald 25 de minute, apoi unge-le cu ulei si baga tava in cuptorul incins pentru 15 minute.
- Intre timp, topeste ciocolata pe baie de aburi, adauga frisca lichida si amesteca pana se omogenizeaza.
- Dupa ce s-au copt gogosile, toarna pe ele glazura de ciocolata in fir subtire si pudreaza-le cu zahar vanilat.