- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile umplute cu gem este un desert aromat si delicios, acre ne aduce aminte cu siguranta de anii copilariei si de gogosile bunicii.
Ingrediente
- 200 ml lapte batut
- 1 ou
- coaja rasa de lamaie
- gem de capsune
- 150 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron, se amesteca laptele batut cu oul, putina sare si putina esenta de vanilie si coaja rasa de la jumatate de lamaie.
- Intr-o tigaie se pune ulei la incins, la foc potrivit. Se cerne faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia de lapte batut cu ou.
- Se ia cu o lingura din amestecul obtinut si se pun gramajoare in uleiul incins, una langa alta, lasandu-le sa se prajeasca 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Cand sunt gata se scot pe servete de hartie absorbante si se lasa sa se racoreasca.
- Cu o seringa de bucatarie se umplu gogosile cu gemul de capsune, apoi se tavalesc prin zahar pudra, dupa acre se pot servi.