- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornuletele cu gem si nuci trebuie sa le preparati pentru ca sunt foarte aromate si fragede, numai bune la desert sau la o ceasca de cafea.
Ingrediente
- 450 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
- 3 linguri zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 250 gr margarina
- 1 lingurita sare
- 4 linguri apa minerala
- otet
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr gem
- zahar pudra
- 200 gr nuci
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina intr-un bol, se face o gaura la mijloc si se pune margarina moale, sarea, oul, zaharul, coaja de lamaie, apa si otetul. Se incorporeaza toate ingredientele framantand pana se obtine un aluat tare si usor faramicios. Se infasoara aluatul in folie de plastic si se lasa la rece o ora.
- Se macina nucile si se amesteca bine cu gemul si vanilia.
- Se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se taie patratele. Se pune umplutura si se ruleaza. Se pun cornuletele rulate in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc moderat, pana se rumenesc frumos.
- Cand sunt gata se scot si se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra.