Melcisori cu branza si busuioc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Melcisorii cu branza si busuioc sunt numai buni la micul dejun, pentru ca sunt deliciosi, usor de preparat si foarte satiosi.

Ingrediente

    • 400 gr faina
    • 50 gr drojdie
    • 1 lingurita sare
    • 130 ml lapte
    • 60 gr unt
    • 2 oua
    • 5 linguri ulei de masline
    • 6 frunze busuioc
    • 120 gr seminee de dovleac
    • 300 gr telemea de vac?
    • 2 oua
    • 1 ou pentru uns
     

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina si se lasa 1-2 ore la temperatura camerei.
  2. Se prepara, intre timp, maiaua, din drojdia frecata cu o parte din laptele caldut si 2 linguri de faina. Se pune faina pe marginile bolului si se adauga 2 oua, restul de lapte, semintele de dovleac, sarea, untul, maiaua si grasimea si se incoporeaza prin framantare. Se acopera castronul cu un servet curat de bucatarie si selasa sa creasca langa o sursa de caldura.
  3. Separat, se paseaza branza si se amesteca bine cu ouale ramase batute. Se adauga busuiocul taiat marunt.
  4. Se scoate aluatul si se intinde. Se intinde crema de branza, se ruleaza si se taie cu un cutit. Se ung cu unt si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Se introduce tava in cuptorul incins si se coc melcisorii la foc moderat pana se rumenesc frumos, apoi se lasa sa se racoreasca si s epot servi.

Recomandari

Patiserie