- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Kourabiedes sunt dulciuri grecesti specifice pentru sarbatoarea Craciunului.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 650 gr unt
- 250 gr migdale curatate, prajite si sfaramate
- 2 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 75 ml apa
- 1 lingurita apa de flori de portocal
- 5 linguri coniac
- 500 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Untul se freaca pana cand se albeste, se adauga galbenusurile, zaharul, apa, coniacul migdalele, faina si praful de copt. Se framanta un aluat mai tare, dar elastic (daca este nevoie, se mai adauga putina faina).
- Se intinde aluatul intr-o foaie mai groasa si se taie in romburi sau se decupeaza discuri, cu ajutorul unui paharel. Se asaza in tava neunsa si se coc aproximativ 30 de minute. Se scot din cuptor si, cat sunt inca fierbinti, se picura pe fiecare din ele apa de flori de portocal si se presara un strat gros de zahar pudra.