- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele in aluat sunt de fapt niste gogosele delicioase si foarte gustoase, ele fiind preferatele copiilo.
Ingrediente
- 500 gr mere
- 50 gr zahar
- 160 ml lapte
- scortisoara
- ulei
- 160 gr faina
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- zahar pudra vanilat
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron, se amesteca faina cernuta, putina sare, scortisoara si praful de copt. Separat, se bat ouale cu zaharul, apoi se incorporeaza laptele amestecat cu o ligura de ulei.
- Se toarna comozitia lichida peste faina si se amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase, apoi se lasa deoparte 15 minute.
- Merele se spala, se sterg apoi li se scoate cotorul, si se taie in felii subtiri.
- Se trec feliile de mar prin amestecul de faina si lapte, apoi se prajesc in ulei incins. Se scot merele pe servete absorbante, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se pot servi.