- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minciunelele sunt acele gogosi aromate dar goale inauntru pe care cu totii le-am servit in copilarie.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 1 cub de drojdie
- vanilie
- 200 ml apa calda sau apa minerala la temperatura camerei
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu zahar
- sare
- 200 ml ulei pentru prajit
- 3 linguri cu zahar pentru decor
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
-
Pregatiti drojdia: acoperiti cubul de drojdie cu 2 linguri cu zahar si 1/2 lingurita de sare. Amestecati cu furculita inox sau cu lingura de lemn pana obtineti un lichid dens.
- Cerneti faina, puneti intr-un gol format cu lingura drojdia lichefiata, 2 pachete de zahar vanilinat, 2 linguri cu ulei. Framantati faina astfel pregatita cu apa calda sau sifon. Obtineti un aluat ferm, care se desprinde de mana si lasati-l la dospit 20 min.
- Impartiti aluatul in 10 bile egale. Ungeti cu ulei planseul de lucru, intindeti aluatul cu sucitorul ca sa obtineti forme rotunde. Prajiti turtele in ulei fierbinte.
- Scoateti pe servetele de hartie, apoi presarati pe fiecare turta zahar tos si asezati-le unele peste altele. Acoperiti pentru 10 minute.
- Serviti minciunelele calde sau reci langa ceai sau cafea.