- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minciunelele sunt gogosele dobrogene delicioase, aromate si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 3 galbenusuri
- 1 varf de cutit praf de copt
- vanilie
- 300 gr faina
- 2 oua
- rom
- 150 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un vas faina cu galbenusurile, ouale intregi, praful de copt stins in rom, vanilia si zaharul. Se amesteca totul si se face un aluat care se framanta bine.
- Se intinde o foaie groasa de 5-6 mm. Se taie cu un cutit fasii late de 2 cm si lungi de 10 cm si se cresteaza la mijloc, in lung, si se trece partea de jos prin crestatura, formand o funda.
- Se prajesc minciunelele in ulei incins si cand sunt gata, minciunelele se scot cu spumiera pe un servet absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
- Cat timp sunt inca calde minciunelele se pudreaza cu zahar.