- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ce poate fi mai delicios decat o prajitura cu fructe de padure?...mai ales cu afine? Iata ca in continuare va oferim o reteta de pandispan cu afine. Este foarte usor de pregatit si cu siguranat si pe placul tuturor, mai ales daca etse consumat rece.
Ingrediente
- 8 oua
- 16 linguri zahar
- 16 linguri faina
- 100 ml ulei
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 400 gr visine
- 250 gr afine
- zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Bati albusurile spuma tare cu putina sare, apoi adaugi treptat galbenusurile de ou frecate separat cu zaharul, uleiul, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, iar la final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt.
- Speli visinele, le cureti de samburi, le scurgi bine de apa, apoi le pui impreuna cu afinele peste compozitia de pandispan.
- Introduci tava in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, la foc moderat. Cand se rumeneste si o scoti din cuptor pandispanul se presara cu zahar pudra din belsug si se lasa sa se raceasca.