Malai cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Malaiul cu dovleac este o prajitura rapida, economica si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 500 gr dovleac
    • 500 gr faina de grau
    • 500 gr malai
    • 175 gr zahar
    • 1 lingurita cu sare
    • 175 ml ulei
    • 30 gr drojdie de bere
    • razatura de lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati coaja dovleacului, apoi indepartati-o cu lama ascutita a unui cutit. Ca sa reusiti operatia, taiati bucata de dovleac in 4-5 felii, apoi taiati miezul in patrate cu latura de 1-2 cm. Puneti la fiert in apa calda cat sa acopere feliutele de dovleac si fierbeti la foc potrivit 20 minute.
  2. Intr-un vas mic puneti drojdia, 1 lingura cu zahar si 1 lingurita cu sare. Frecati amestecul cu o furculita pana cand obtineti un produs lichid.
  3. Cerneti faina si malaiul intr-un vas mai mare, adaugati zaharul, zeama de dovleac, drojdia, razatura de lamaie si uleiul. Omogenizati pana obtineti un aluat care curge. Rasturnati bucatile de dovleac in aluat.
  4. Ungeti cu ulei mai multe forme de chec cu pereti inalti, turnati aluatul, puneti formele in cuptor pentru 35-40 minute. Cand prajitura s-a rumenit, stingeti focul.
  5. Serviti prajitura taiata patrate, calda sau rece.

Recomandari

Patiserie