- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Malaiul cu dovleac este o prajitura rapida, economica si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 500 gr dovleac
- 500 gr faina de grau
- 500 gr malai
- 175 gr zahar
- 1 lingurita cu sare
- 175 ml ulei
- 30 gr drojdie de bere
- razatura de lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati coaja dovleacului, apoi indepartati-o cu lama ascutita a unui cutit. Ca sa reusiti operatia, taiati bucata de dovleac in 4-5 felii, apoi taiati miezul in patrate cu latura de 1-2 cm. Puneti la fiert in apa calda cat sa acopere feliutele de dovleac si fierbeti la foc potrivit 20 minute.
- Intr-un vas mic puneti drojdia, 1 lingura cu zahar si 1 lingurita cu sare. Frecati amestecul cu o furculita pana cand obtineti un produs lichid.
- Cerneti faina si malaiul intr-un vas mai mare, adaugati zaharul, zeama de dovleac, drojdia, razatura de lamaie si uleiul. Omogenizati pana obtineti un aluat care curge. Rasturnati bucatile de dovleac in aluat.
- Ungeti cu ulei mai multe forme de chec cu pereti inalti, turnati aluatul, puneti formele in cuptor pentru 35-40 minute. Cand prajitura s-a rumenit, stingeti focul.
- Serviti prajitura taiata patrate, calda sau rece.