- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Panettoncini de ciocolata cu crema de mascarpone au un gust delicios si aromat. Aceste desert poate fi servit si ca gustare avand o aroma imbietoare de neegalat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 210 gr faina
- 60 gr unt
- 25 gr stafide
- 1 lamaie
- 20 gr drojdie proaspata
- 50 ml apa
- 45 gr unt
- 2 oua
- 20 gr ciocolata de menaj
- 100 ml Marsala
- 2 linguri lapte
PENTRU CREMA:
- 50 gr zahar
- 125 gr mascarpone
- 20 gr ciocolata de menaj
- 1 galbenus
PENTRU UNS:
- 1 lingura zahar
- faina
- 1 albus
- 10 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pune stafidele intr-o cana, toarna vinul Marsala si lasa-le sa se inmoaie. Separat, dizolva drojdia in apa, adauga 50 gr faina, amesteca si lasa la crescut 30 de minute.
- Toarna maiaua intr-un castron, adauga faina ramasa, galbenusurile, untul inmuiat la temperatura camerei, zaharul, laptele si coaja de lamaie. Framanta 5-7 minute pana cand obtii un aluat moale si elastic. Acopera-l cu un servet si lasa-l sa creasca 45 de minute.
- Incorporeaza in aluat stafidele stoarse si ciocolata maruntita, apoi framanta aluatul cateva minute. Modeleaza din acest aluat bilute de circa 50-60 de gr, si pune-le in forme unse cu unt si tapetate cu faina. Acoepra-le cu un servet si lasa-le sa creasca 35-40 de minute.
- Unge-le cu albus batut cu zahar, apoi baga-le in cuptorul incins pentru 40 de minute. Cand sunt gata scoate-le din cuptor si lasa-le sa se racoreasca.
- Bate intr-un castron galbenusul cu zaharul, adauga branza mascarpone si freaca energic compozitia. La final incorporeaza ciocolata rasa fin.
- Asaza cate un panettoncini pe fiecare farfurie si decoreaza cu crema mascarpone.