- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papanasii sunt greu de incadrat la deserturi, dar lesne de omologat la mancaruri romanesti. Pentru ca sunt exact asa cum n-ar trebui sa fie un desert si, in acelasi timp, intrutotul pe gustul romanului: mari si satiosi cat un pranz.
Ingrediente
- 1 kg branza proaspata de vaci
- 400 gr faina
- 1 esenta de rom
- 4 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita bicarbonat
- ulei pentru prajit
- smantana
- dulceata de visine
Instructiuni de preparare
- Se bat bine ouale cu zaharul vanilat,esenta de rom si cu bicarbonatul nestins.Se adauga treptata apoi branza proaspata si faina si se framanta continuu pana se obtine un aluat potrivit de moale.
- Se ia cu ajutorul unei lingurite aluat din care se formeaza pe o planseta tapetata cu faina mingiute.Din fiecare mingiuta se formeaza papanasii sub forma unor ineluse.
- Se incinge intr-o cratita mult ulei cat sa fiarba papanasii in ulei.Cand uleiul este incins se pun papanasii si se lasa sa se rumeneasca.Nu trebuie nici sa se coace prea repede ca sa nu ramana cruzi in mijloc.Cand sunt aurii, scoti papanasii pe servete absorbante pentru a se scrge surplusul de ulei.
- Papanasii se servesc calduti sau reci cu smantana dulce si dulceata de visine.