Aluat de clatite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul de clatite este un aluat rapid si gustos, pe care il puteti pastra la rece peste noapte.

Ingrediente

    • 3 oua
    • 200 rg faina
    • 400 ml lapte
    • vanilie
    • 1 lingurita rom
    • sare
    • 30 gr unt/ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale deasupra si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul. Se toarna laptele rece, putin cate putin, amestecand bine ca sa nu ramana cocoloase. La sfarsit, se adauga vanilia, romul si praful de sare. Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii subtiri. 
  2. Pentru o clatita se ia din aluat o jumatate de polonic mare sau un polonic mic (pentru clatite) si se toarna intr-o tigaie cu un diametru de 15-20 cm, unsa din cand in cand cu putin unt topit sau cu ulei. Se rasuceste tigaia pentru a repartiza compozitia cat mai uniform si fiecare clatita se prajeste 1 minut pe ambele parti. 
  3. Daca se foloseste la prajit o tigaie acoperita cu material antiadeziv, nu este nevoie de materie grasa. Cand sunt gata, clatitele pot fi umplute cu dulceata, zahar, diferite creme etc.

Recomandari

Patiserie