Pariziene cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Parizienele cu branza le puteti servi atat calde cat si reci, de asemenea le puteti prepara si cu umplutura dulce.

Ingrediente

    • 1 foaie aluat foitaj
    • 300 gr tememea de oi
    • 3 ouaa
    • 100 gr branza de vaci
    • 100 gr smantana
    • 1 ligurita seminte de chimen

Instructiuni de preparare

  1. Prepara umplutura, amestecand lactatele, 2 oua si semintele de chimen. Intinde foaia de fiotaj si imparte-o in doua. taie fiecare foaie, pana la jumatate, in fasii.
  2. Asaza umplutura in marginea  netaiata, la distanta de 1 cm, si indeparteaza usor franjurile de aluat.
  3. Ruleaza apoi cu grija pana la capat, iar franjurile vor ramane putin departate. Asaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, cu inaditura in jos.
  4. Unge cu oul batut, presara chimen si sare grunjoasa si baga tava in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, apoi scoate-o din cuptor, lasa sa se racoreasca, apoi o poti servi.

Recomandari

Patiserie