- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parizienele cu branza le puteti servi atat calde cat si reci, de asemenea le puteti prepara si cu umplutura dulce.
Ingrediente
- 1 foaie aluat foitaj
- 300 gr tememea de oi
- 3 ouaa
- 100 gr branza de vaci
- 100 gr smantana
- 1 ligurita seminte de chimen
Instructiuni de preparare
- Prepara umplutura, amestecand lactatele, 2 oua si semintele de chimen. Intinde foaia de fiotaj si imparte-o in doua. taie fiecare foaie, pana la jumatate, in fasii.
- Asaza umplutura in marginea netaiata, la distanta de 1 cm, si indeparteaza usor franjurile de aluat.
- Ruleaza apoi cu grija pana la capat, iar franjurile vor ramane putin departate. Asaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, cu inaditura in jos.
- Unge cu oul batut, presara chimen si sare grunjoasa si baga tava in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, apoi scoate-o din cuptor, lasa sa se racoreasca, apoi o poti servi.