- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste!
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 lingura mare cu margarina
- 2 linguri zahar pudra
- 1 galbenus
- 3 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingurita zeama de lamaie
PENTRU UMPLUTURA:
- 700 gr branza de vaci
- 200 gr smantana
- 5 linguri zahar pudra
- 4 oua
- 1 lingura zahar vanilat
- 100 gr stafide tinute in rom
Instructiuni de preparare
- Se freaca margarina, zaharul pudra si galbenusul pana devin o pasta spumoasa. Se adauga faina, praful de copt stins in zeama de lamaie. Se framanta bine pana devine un aluat elastic. Se lasa apoi sa se odihneasca.
- Intre timp, se prepara umplutura, amestecand bine ingredientele mentionate. Se incinge bine cuptorul. intr-o forma rotunda, de pasca, se intinde aluatul, se presara cu putin gris pe toata suprafata blatului, apoi se toarna umplutura preparata. Pe deasupra se rade coaja de la o lamaie si se lasa la foc mare aproximativ 10 minute, apoi se da focul mic si se incearca din cand in cand cu scobitoarea, pana este gata.