Pasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste!

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 lingura mare cu margarina
    • 2 linguri zahar pudra
    • 1 galbenus
    • 3 linguri faina
    • 1/2 plic praf de copt
    • 1 lingurita zeama de lamaie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 700 gr branza de vaci
    • 200 gr smantana
    • 5 linguri zahar pudra
    • 4 oua
    • 1 lingura zahar vanilat
    • 100 gr stafide tinute in rom

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca margarina, zaharul pudra si galbenusul pana devin o pasta spumoasa. Se adauga faina, praful de copt stins in zeama de lamaie. Se framanta bine pana devine un aluat elastic. Se lasa apoi sa se odihneasca.
  2. Intre timp, se prepara umplutura, amestecand bine ingredientele mentionate. Se incinge bine cuptorul. intr-o forma rotunda, de pasca, se intinde aluatul, se presara cu putin gris pe toata suprafata blatului, apoi se toarna umplutura preparata. Pe deasupra se rade coaja de la o lamaie si se lasa la foc mare aproximativ 10 minute, apoi se da focul mic si se incearca din cand in cand cu scobitoarea, pana este gata.

Recomandari

Patiserie