- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasca cu smantana este un preparat specific sarbatorii de Paste, foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- aluat de cozonac
- 10 albusuri
- 1 kg smantana
- 150 gr faina
- 450 gr zahar
- sare
- fructe confiate
- coaja de lamaie si de portocala
- stafide
Instructiuni de preparare
- Smantana se scurge, se bate putina sare, nu foarte mult pentru a evita separarea .
- Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se amesteca cu smantana, faina si aromele prin rasturnare.
- Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 minute. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.