Pasca cu smantana- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca cu smantana este un preparat specific sarbatorii de Paste, foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    • aluat de cozonac
    • 10 albusuri
    • 1 kg smantana
    • 150 gr faina
    • 450 gr zahar
    • sare
    • fructe confiate
    • coaja de lamaie si de portocala
    • stafide

Instructiuni de preparare

  1. Smantana se scurge, se bate putina sare, nu foarte mult pentru a evita separarea .
  2. Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se amesteca cu smantana, faina si aromele prin rasturnare.
  3. Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 minute. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.

Recomandari

Patiserie