- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasca de Paste este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 lingura drojdie
- 200 gr unt
- 1 kg de faina
- 300 gr zahar
- 8 galbenusuri
- 200 ml lapte
- coaja de lamaie
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg de smantana
- sare
- 3 galbenusuri
- 300 gr zahar
- vanilie
- 100 gr stafide
- coaja de lamaie
Instructiuni de preparare
- Framantati un aluat de cozonac, pe care il puneti la dospit 2 ore, apoi impartiti-l in 2-3 parti egale si intindeti fiecare parte ca un sul. Cu aceasta faceti coroana in jurul unei cratite unse cu unt.
- In mijlocul vasului puneti o parte din umplutura ceva mai inalta decat aluatul. Dati vasul la cuptor si coaceti ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva realizati 3-4 bucati de pasca.
-
Umplutura o realizati combinand zaharul, stafidele, coaja de lamaie, cateva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat.
- Cand aluatul este rumenit, pasca este coapta. Puneti peste gura cratitei un platou, rasturnati pasca, apoi, cu grija, intoarceti-o pe o farfurie.