Pasca de Paste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca de Paste este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 lingura drojdie
    • 200 gr unt
    • 1 kg de faina
    • 300 gr zahar
    • 8 galbenusuri
    • 200 ml lapte
    • coaja de lamaie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg de smantana
    • sare
    • 3 galbenusuri
    • 300 gr zahar
    • vanilie
    • 100 gr stafide
    • coaja de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Framantati un aluat de cozonac, pe care il puneti la dospit 2 ore, apoi impartiti-l in 2-3 parti egale si intindeti fiecare parte ca un sul. Cu aceasta faceti coroana in jurul unei cratite unse cu unt.
  2. In mijlocul vasului puneti o parte din umplutura ceva mai inalta decat aluatul. Dati vasul la cuptor si coaceti ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva realizati 3-4 bucati de pasca.
  3. Umplutura o realizati combinand zaharul, stafidele, coaja de lamaie, cateva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat.
  4. Cand aluatul este rumenit, pasca este coapta. Puneti peste gura cratitei un platou, rasturnati pasca, apoi, cu grija, intoarceti-o pe o farfurie.

Recomandari

Patiserie