Pateuri cu aluat fraged

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateurile cu aluat fraged sunt foarte gustoase si apetisante, ele fiind delicioase atat pentru micul dejun cat si ca gustare de dupa-amiaza.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr margarina
    • 200 gr smantana
    • 600 gr faina
    • sare
    • 2 oua
    • 1 lingura cu zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 400 gr branza de oi
    • 2 oua
    • 2 linguri cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-8 persoane

  1. Margarina, tinuta la temperatura camerei, o freci cu zahar si 1 lingurita cu sare pana devine spuma, apoi incorporezi smantana adaugand treptat cate o lingura, ca sa nu tai amestecul. Cand amestecul este omogen adaugi faina in ploaie si amesteci incet, ca sa obtii un aluat neted, apoi adaugi galbenusurile pe rand. Restul de faina il folosesti cand aluatul este uniform si destul de consistent.
  2. Framanti cateva minute cu mana, apoi intinzi aluatul, treci cu sucitorul peste el, indoi foaia, intinzi din nou, impaturesti aluatul si iar intinzi foaia. Lasi la rece o ora, dupa care il imparti in patru foi, pe care le umpli: amesteci branza cu 2 oua si 2 linguri de zahar, imparti in patru, intinzi pe foile de aluat si rulezi. Asezi in tava neunsa, dai fata cu albus batut si tai pateuri de 4-5 cm lungime, pe care le coci la foc potrivit.
  3. Cand pateurile sunt gata le scoti pe platou si le servesti caldute, cu vin demisec.

Recomandari

Patiserie