- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurile cu branza in amestec este reteta de succes pentru o gustare satioasa, delicioasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr margarina
- 200 gr branza de vaci
- 500 gr faina
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr branza dulce sau urda
- 1 galbenus
- 200 gr branza sarata
- chimen
- coaja de lamaie
- 1 ou
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Lasi margarina la temperatura camerei cateva ore (sau o pui in vas emailat si pe acesta il tii in apa calda pana cand margarina se inmoaie), apoi o freci pana cand devine spuma folosind o lingura de lemn. Amesteci cu branza dulce trecuta pe razatoare, omogenizezi, sarezi putin si
adaugi faina in ploaie.
- Framanti un aluat taricel, pe care-l lovesti de 20 de ori de planseta de lemn pe care lucrezi, apoi il lasi sa se odihneasca 10 minute si asezi aluatul in congelator pentru 1 ora.
- Intinzi apoi aluatul in foaie groasa, impaturesti, treci cu sucitorul peste aluat si intinzi o foaie mai subtire. Impaturesti si iar intinzi foaie si il lasi sa stea putin.
- Pregatesti umplutura: amesteci urda sau branza dulce cu branza sarata, adaugi chimen, coaja de lamaie si un galbenus sau un ou intreg (daca amestecul e prea consistent). Intinzi patru foi de aluat, le umpli, le rulezi, le pui in tava si le tai bucati de 3-4 cm.
- Ungi cu ou pateurile si le coci la foc potrivit pana cand devin aurii. Servesti pateurile calde sau reci, cu vin alb.