- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Baclavaua cu foi de gris este un desert foarte bun si aromat, ideal pentru mesele in familie alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 500 gr migdale prajite
- 100 gr fistic
PENTRU ALUAT:
- 1 pachet gris fin
- 250 gr faina
- 500 gr unt
- 200 ml apa
- 125 gr zahar
- 1 pachet amidon
- 500 gr miere de albine
- sare
Instructiuni de preparare
- Grisul se trece rapid prin rasnita de cafea si apoi se amesteca bine cu faina si putina sare.
- Se topeste untul si se maruntesc migdalele.Apoi, peste migdale se pune zaharul si se toarna 300 gr unt topit, nu foarte fierbinte, si se amesteca compozitia.
- Se topesc 50 gr de unt si se toarna peste amestecul de faina si gris. Cu mana se omogenizeaza bine, pana la completa inglobare a untului. Se toarna apa, se amesteca si se va forma un aluat nu foarte tare care se framanta usor. daca aluatul nu este maleabil, se mai topesc 25 gr unt si se adauga. Apoi, aluatul se imparte in 12 parti egale. Separat, intr-o craticioara se topeste si restul de unt.
- Se presara masa cu amidon si fiecare din cele 12 parti se intinde cu sucitorul in timp ce se presara amidon pentru a ajuta la intinderea foii. In tava de copt se pune un polonic mic din untul topit si se unge tava. Se asaza un prim set de 6 foi care se ung cu unt topit intre ele, apoi se presara amestecul de migdale.
- se acopera cu restul de 6 foi unse cu unt intre ele, se taie cu un cutit si se toarna untul topit care a mai ramas.
- Se coace 40-50 de minute, apoi cat este inca fierbinte se toarna toata mierea, se presara fistic si se lasa 12 ore inainte de a servi.