- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Baclavalele cu mult sirop trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte dulci si aromate, preferatele copiilor.
Ingrediente
- 500 gr foi de placinta
- 150 gr fistic
- 150 gr nuci
- 100 gr alune de padure
- 180 gr unt
- 3 linguri zahar
- 1 lingura pa de flori de portocal
PENTRU SIROP:
- 300 gr zahar
- 100 ml apa
- 3 linguri apa de flori de portocal
- 1 lingurita suc de lamaie
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Pentru sirop, se pun zaharul,apa, apa de flori de portocal si sucul de lamaie intr-un vas, pe foc. Se lasa la fiert aproximativ 15 minute, pana se obtine un sirop bine legat, care se da deoparte si se lasa sa se raceasca in totalitate.
- Se topeste untul, iar fructele uscate se prajesc 30 de minute in cuptor.Apoi, se macina si se amesteca bine cu zaharul si apa de flori de portocal.
- Tava de copt se unge cu unt, iar foile de placinta se asaza cate doua unse cu unt intre ele, si presarate cu amestecul de fructe uscate.
- Dupa ce s-au terminat ingredientele, se taie romburi cu un cutit foarte bine ascutit si pe fiecare romb se asaza cate un miez de nuca.
- Se coace 20 de minute si apoi, peste prajitura fierbinte, se toarna siropul. Se lasa sa se raceasca si se da la rece de pe o zi pe alta.