Pateuri cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateurile cu carne este un preparat pe care il puteti servi atat ca aperitiv cat si ca fel principal cand nu aveti mult timp la dispozitie.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr margarina
    • 200 gr branza de vaci
    • 500 gr faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr carne fiarta sau cruda
    • 1 ceapa mai mare
    • sare
    • piper
    • maghiran sau rozmarin tocat
    • 2 oua
    • 3 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Lasi margarina la temperatura camerei cateva ore (sau o pui in vas emailat si pe acesta il tii in apa calda pana cand margarina se inmoaie), apoi o freci pana cand devine spuma folosind o lingura de lemn. Amesteci cu branza dulce trecuta pe razatoare, omogenizezi, sarezi putin si
    adaugi faina in ploaie.
  2. Framanti un aluat taricel, pe care-l lovesti de 20 de ori de planseta de lemn pe care lucrezi, apoi il lasi sa se odihneasca 10 minute si  asezi aluatul in congelator pentru 1 ora.
  3. Intinzi apoi aluatul in foaie groasa, impaturesti, treci cu sucitorul peste aluat si intinzi o foaie mai subtire. Impaturesti si iar intinzi foaie si il lasi sa stea putin.
  4. Pentru umplutura calesti carnea cu ceapa in ulei, lucrand la foc mic, si amesteci cu o lingura de lemn. Tragi cratita de pe foc atunci cand amestecul nu mai are lichid. Sarezi si condimentezi, racoresti amestecul, apoi adaugi un ou intreg si omogenizezi.
  5. Framanti aluatul putin, intinzi patru foi si le umpli cu carne, rulezi si asezi in tava neunsa. Coci la foc potrivit, dupa ce ai taiat si ai departat pateurile, apoi le-ai uns cu ou batut. Servesti pateurile calde, cu vin rosu sec.

Recomandari

Patiserie