- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurile cu visine si migdale sunt o versiune mai sofisticata a pateurilor daneze, beneficiind de gustul acrisor al visinelor, in contrast cu untul si miezul de martipan topit.
Ingrediente
- 130 gr martipan semipreparat
- 80 gr fulgi de migdale
- zahar pudra
- 500 gr foitaj semipreparat
- 1 borcan visine conservate
- 1 ou
USTENSILE:
- 2 tavi joase mari, unse cu unt si tapetate cu hartie de copt
- sita pentru zahar pudra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 20-25 de minute
- Pe o planseta presarata cu faina, desfaceti pachetul de foitaj si taiati-l in 8 bucati egale. Asezati bucatile de foitaj pe tavile pregatite.
- Framantati martipanul pana devine maleabil, iar apoi formati un cilindru cu lungimea de 5 cm. Taiati din el 8 rondele si asezati-le in mijlocul fiecarei bucati de aluat.
- Scurgeti visinele, si puneti cate o lingura de visine si cativa fulgi de migdale peste rondelele de martipab si formati un plic din foitaj.
- Ungeti din belsug fiecare pateu cu ou batut, ca sa luceasca. Cerneti putin zahar pudra peste ele si presarati fulgi de migdale deasupra, apoi coaceti-le 20-25 de minute, pana cand pateurile sunt crescute si rumene.