- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Baba este o prajitura asemanatoare brioselor, dar care are un gust puternic de rom.
Ingrediente
- 400 gr faina
- 2 linguri zahar tos
- 25 gr drojdie
- 200 ml lapte
- 8 galbenusuri
- 175 gr unt
- 100 rg stafide
- 1 lingura rom
- 50 gr migdale taiate fin
- 1 ou
- 4 bucati de zahar cubic pisat mare
- 4 linguri rom
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pune in ea drojdia inmuiata in 2 linguri de lapte caldut. Se lasa putin drojdia sa creasca. Se pun apoi galbenusurile si untul inmuiat. Se amesteca si se framanta bine aluatul. Se subtiaza aluatul cu lapte pus pufin cate putin, se adauga sarea, stafidele si romul.
- Aluatul trebuie sa fie moale si sa se desprinda usor de pe maini. Se unge cu un strat gros de unt o forma de cozonac rotunda si inalta, se presara peretii cu migdale si se pune aluatul. Se lasa aluatul la crescut, la loc cald.
- Cand aluatul a crescut, se unge cu ou si se coace, la foc potrivit, 1 ora. Se scoate din cuptor, se presara cald cu zahar cubic zdrobit, se stropeste cu rom si se flambeaza. Se serveste imediat.