- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura bretona cu unt este o prajitura savuroasa, cu o textura sfaramicioasa. Serviti prajitura cu fructe proaspete sau din compot pentru a evidentia aromele delicate.
Ingrediente
- 180 gr unt, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 325 gr faina
- 1 ou batut
- 180 gr zahar
- 5 galbenusuri
- 1/4 lingurita sare
USTENSILE:
- forma rotunda de tort de silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 9 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 40 de minute
- Amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufosa, apoi incorporati vanilia si galbenusurile. La final adaugati faina si sarea si amestecati pana cand amestecul se leaga.
- Turnati aluatul in tava, nivelati putin si bagati-l la frigider cateva minute, inainte de a netezi suprafata. Ungeti cu oul batut, trasati un romb cu varful cutitului si mai ungeti o data cu ou batut.
- Puneti forma pe o tava joasa si coaceti 40 de minute, pana cand se rumeneste deasupra. Cand este gata lasati prajitura sa se raceasca in forma inainte de a o scoate si a o taia.