Prajitura bretona cu unt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura bretona cu unt este o prajitura savuroasa, cu o textura sfaramicioasa. Serviti prajitura cu fructe proaspete sau din compot pentru a evidentia aromele delicate.

Ingrediente

    • 180 gr unt, la temperatura camerei
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 325 gr faina
    • 1 ou batut
    • 180 gr zahar
    • 5 galbenusuri
    • 1/4 lingurita sare

    USTENSILE:

    • forma rotunda de tort de silicon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 9 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 40 de minute

  1. Amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufosa, apoi incorporati vanilia si galbenusurile. La final adaugati faina si sarea si amestecati pana cand amestecul se leaga.
  2. Turnati aluatul in tava, nivelati putin si bagati-l la frigider cateva minute, inainte de a netezi suprafata. Ungeti cu oul batut, trasati un romb cu varful cutitului si mai ungeti o data cu ou batut.
  3. Puneti forma pe o tava joasa si coaceti 40 de minute, pana cand se rumeneste deasupra. Cand este gata lasati prajitura sa se  raceasca in forma inainte de a o scoate si a o taia.

Recomandari

Patiserie