- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desertul pudrat cu capsuni ne duce cu mintea pe meleaguri de poveste.Servite reci sau calde cei care le vor gusta vor ramane surprinsi de calitatile dvs de gospodina.
Ingrediente
- 400 gr foietaj
- 4 galbenusuri
- 4 linguri zahar tos
- 3 linguri faina
- 500 ml lapte dulce
- 100 gr unt
- 3 plicuri zahar vanilat
- 100 gr ciocolata neagra
- 500 gr capsuni
- zahar pudra pentru decor
Instructiuni de preparare
- Decongelezi aluatul in frigidre, apoi il mai intinzi putin cu sucitorul.Asezi foaia in tava unsa cu ulei, o tai in 8 patrate si bagi tava in cuptorul incins pentru 30 de minute.
- Intre timp, fierbi laptele, iar separat amesteci galbenusurile cu zaharul vanilat pana cand se obtine o crema albicioasa.Se adauga faina si treptat laptele fierbinte, amestecand continuu.Amestecul obtinut se pune pe foc mic, amestecand continuu, pana se leaga.
- lasi crema sa se raceasca, dupa care incorporezi untul.Pe jumatate din patratele coapte pui crema, capsuni taiate in sferturi, ciocolata rasa si acoperi cu celelate patrate de foietaj.Presari din belsug zahar pudra si lasi la rece cel putin o ora inainte de a servi.