Prajitura sfaramata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura sfaramata este delicioasa si foarte aromata, pe care o puteti servi atat calda cat si rece, la desert sau la micul dejun.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 400 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 150 gr margarina
    • 4 galbenusuri
    • 2 linguri smantana
    • 1 lingurita amoniac dizolvat in lapte

    PENTRU CREMA:

    • 100 ml lapte
    • 100 gr stafide
    • 2 linguri dulceata de visine
    • 70 gr ciocolata de menaj
    • 250 gr margarina
    • 150 gr zahar
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 4 linguri rom
    • 600 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca si se framanta toate ingredientele mentionate pentru blat, se intind apoi 3 foi care se coc pe dosul tavii.
  2. Separat, se sfarama cu mana una dintre foi, se adauga laptele, dulceata de visine, stafidele, ciocolata de menaj rasa. Se amesteca totul cu margarina, zahar, cacao si rom pana se omogenizeaza.
  3. Cu aceasta crema se unge una dintre foi, deasupra se asaza cealalta foaie. Se acopera cu frisca si se rade deasupra ciocolata de menaj. Se lasa la rece o zi, apoi se taie in felii.

Recomandari

Patiserie