- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura sfaramata este delicioasa si foarte aromata, pe care o puteti servi atat calda cat si rece, la desert sau la micul dejun.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 400 gr faina
- 150 gr zahar
- 150 gr margarina
- 4 galbenusuri
- 2 linguri smantana
- 1 lingurita amoniac dizolvat in lapte
PENTRU CREMA:
- 100 ml lapte
- 100 gr stafide
- 2 linguri dulceata de visine
- 70 gr ciocolata de menaj
- 250 gr margarina
- 150 gr zahar
- 1 lingura cu varf cacao
- 4 linguri rom
- 600 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se amesteca si se framanta toate ingredientele mentionate pentru blat, se intind apoi 3 foi care se coc pe dosul tavii.
- Separat, se sfarama cu mana una dintre foi, se adauga laptele, dulceata de visine, stafidele, ciocolata de menaj rasa. Se amesteca totul cu margarina, zahar, cacao si rom pana se omogenizeaza.
- Cu aceasta crema se unge una dintre foi, deasupra se asaza cealalta foaie. Se acopera cu frisca si se rade deasupra ciocolata de menaj. Se lasa la rece o zi, apoi se taie in felii.