- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile aromate sunt foarte gustoase si de mare efect la micul dejun alaturi de cafea.
Ingrediente
- 20 gr drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 80 gr zahar tos
- 3 oua
- 50 gr zahar pudra
- 100 gr unt
- 500 gr faina
- 1 lingurita scortisoara
- ulei pentru prajit
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un bol cu putin lapte si o lingurita de zahar tos se desface drojdia. Separat, se pune faina care se desface cu restul de lapte, se adauga sare, zahar tos, unt si scortisoara.
- Se adauga ouale, unul dupa altul, se amesteca si apoi se pune drojdia desfacuta in lapte. Se aduna aluatul intr-o bila care se lasa la crescut 30 de minute.
- Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul intr-un sul din care se desprind bucati care se modeleaza in suluri subtiri care se impletesc.
- Se lasa gogosile din nou la crescut pentru 30 de minute. Se incinge ulei in friteuza si se prajesc gogosile pentru 5 minute. Se scot pe servete absorbante si apoi se presara cu zahar.