Gogosi aromate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile aromate sunt foarte gustoase si de mare efect la micul dejun alaturi de cafea.

Ingrediente

    • 20 gr drojdie proaspata
    • 200 ml lapte
    • 80 gr zahar tos
    • 3 oua
    • 50 gr zahar pudra
    • 100 gr unt
    • 500 gr faina
    • 1 lingurita scortisoara
    • ulei pentru prajit
    • sare
     

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un bol cu putin lapte si o lingurita de zahar tos se desface drojdia. Separat, se pune faina care se desface cu restul de lapte, se adauga sare, zahar tos, unt si scortisoara.
  2. Se adauga ouale, unul dupa altul, se amesteca si apoi se pune drojdia desfacuta in lapte. Se aduna aluatul intr-o bila care se lasa la crescut 30 de minute.
  3. Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul intr-un sul din care se desprind bucati care se modeleaza in suluri subtiri care se impletesc.
  4. Se lasa gogosile din nou la crescut pentru 30 de minute. Se incinge ulei in friteuza si se prajesc gogosile pentru 5 minute. Se scot pe servete absorbante si apoi se presara cu zahar.

Recomandari

Patiserie