- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Profiteroluri umplute cu inghetata de lamaie sunt desertul ideal in orice ocazie.Fie ca sunt servite atat ca desert sau ca gustare ele sunt delicioase si foarte gustoase.
Ingrediente
PENTRU PROFITEROL:
- 4 oua
- 250 ml lapte
- 150 gr faina
- 100 gr unt
- sare
PENTRU UMPLUTUTRA:
- 350 gr inghetata de lamaie
- 250 gr fragi
- 1 lingura zahar
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Pune laptele la fiert impreuna cu untul. Cand clocoteste, toarna faina dintr-odata si amesteca pana cand compozitia nu se mai lipeste de peretii vasului. Ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca.
- Adauga ouale unul cate unul si putina sare, amestecand continuu.
- Pune aluatul obtinut intr-un pos cu varful nedantelat si asaza pe o tava acoperita cu hartie de copt gramajoare mici. Coace-le 30 de minute in cuptorul incins, pana devin aurii.
- Intre timp, fierbe fragii impreuna cu zaharul intr-o craticioara, apoi lasa-i sa se raceasca.
- Scoate profiterolurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca. Taie baza si umple-le cu inghetata si cu putina compozitie de fragi. Presara o parte din ele cu zahar pudra, altele cu cacao si servetse-le imediat.