- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu spanac si sunca este o rulada aperitiv pe care o puteti prepara chiar si cu o zi inainte de a o servi, astfel gustul si aromele sunt surprinse din plin.
Ingrediente
- 6 oua
- 150 gr unt/margarina
- 9 linguri faina
- sare
- 250 ml apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr spanac proaspat
- 2 fire ceapa verde
- 8 felii de sunca
- 1 lingurita unt/margarina
- 50 gr cascaval ras
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune pe foc apa, margarina si putina sare. cand grasimea s-a topit, da deoparte si pune faina si ouale. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptorul incins pana se rumeneste foaia de rulada.
- Pentru umplutura, incinge untul, apoi caleste in el ceapa tocata marunt. Adauga spanacul si lasa-l pana s einmoaie furnzele, adauga sare si piper, apoi da vasul deoparte.
- Asaza feliile de sunca pe foaia de rulada, presara cascavalul apoi intinde spanacul calit. Ruleaza strans. si da la cuptor pentru 10 minute, apoi scoate-o si lasa sa se racoreasca inainte de a o felia si servi.