Saratele picante

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saratelele picante se prepara in special cu ocazii speciale si se servesc ori pe post de paine sau tartina, ori se servesc ca atare.

Ingrediente

    • 450 gr faina
    • 150 ml iaurt gros
    • 2 galbenusuri
    • 1 lingura otet
    • boia iute
    • 200 gr margarina
    • 1/2 lingurita sare
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare grunjoasa

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca cu degetele faina cu margarina, pana se obtine un aluat nisipos. Se adauag iaurtul, sare si praful de copt stins cu o lingura de otet. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se impacheteaza intr-o folie de platic si se baga la frigider pentru 30 de minute.
  2. Se intinde aluatul in foaie subtire, se taie romburi cxare se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se ung cu galbenus de ou batut cu putina apa si se presara cu sare grunjoasa si boia iute.
  3. Se introduce tava in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20 de minute,pana se rumenesc frumos deasupra. cand sunt gata se scot si se asaza pe un gratar pana se racesc cand se pot servi.

Recomandari

Patiserie