- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul este deliciul oricarui gurmand, dar strudelul cu prune este delciul tuturor pasionatilor de dulciuri aromate.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 1 ou
- sare
- 25 gr unt +1 lingura unt topit
- 1 lingura zahar pudra
PENTRU UMPLUTURA:
- 75 gr zahar
- 50 gr stafide
- 1 lingura scortisoara macinata
- 500 gr prune
- 50 gr unt
- 3 linguri pesmet fin
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se amesteca faina, oul, zaharul, putina srae, untul si 100 ml de apa calduta pentru a ajuta la formarea unui aluat moale. Aluatul se aduna intr-o bila, se unge pe toata suprafata cu o pensula inmuiata in unt topit, se acopera vasul cu un servet curat si se lasa 30 de minute.
- Intre timp, se prepara umplutura pentru care stafidele se pun in apa calsduta si se lasa 20 de minute. Prunelor li se scot samburii iar in untul topit se prajeste pesmetul. Apoi, prunele,stafidele, pesmetul, zaharul si scortisoara se amesteca si se lasa deoparte.
- Se intinde aluatul intr-o forma dreptunghiulara si intr-o margine se intinde umplutura, repartizand-o pe toata lungimea. Se ruleaza aluatul lipind capetele la final, se ia strudelul cu ambele maini si se asaza in tava de copt unsa cu putin unt. Se unge din nou strudelul cu untul toit ramas si se coace pentru o ora.
- Dupa ce s-a copt, se scoate strudelul si se presara din abundenta cu zahar pudra, apoi se feliaza si se poate servi.