Trandafiri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Trandafirii trebuie sa ii incercati si dvs pentru cs sunt foarte gustoasi si aromati, buni atat la micul dejun cat si la desert.

Ingrediente

    • 260 gr faina
    • 1 plic drojdie uscata
    • 1 lingurita mica de sare
    • 50 gr zahar
    • 2 oua
    • 75 gr unt moale
    • 50 ml lapte
    • 2 linguri apa de flori de portocal

    PENTRU COPT:

    • 1 galbenus
    • 3 linguri lapte
    • 20 rg susan

Instructiuni de preparare

  1. Se scoate untul din frigider cu o ora inainte de preparare si se taie in cuburi mici.
  2. Faina, drojdia, zaharul,sarea si ouale se amesteca cu mixerul si apoi se adauga apa de flori de portocal si laptele caldut putin cate putin.
  3. Cand incepe sa se intareasca, se scoate de la mixer si se framanta cu mana. La final, se pune untul, se mai framanta 10 minute si se lasa sa creasca 30 de minute.
  4. Pe masa presarata cu faina se pune aluatul, se intinde cu sucitorul si se decupeaza cercuri de 8 cm diametrul. Fiecare cerc se taie in patru iar mijlocul trebuie sa ramana intreg. Cele patru bucati se pun una in cealalta si se formeaza petale.
  5. Se asaza toti trandafirii in tava de copt, se ung cu galbenus amestecat cu late si se lasa asa la crescut inca 30 de minute. Inainte de a pune tava in cuptor se presara, dupa gust, seminte de susan, si se coc 30 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Patiserie