- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Trigoanele cu mere trebuie sa le incercati, fie cahiar si fara glazura. Servite reci sunt delicioase la micul dejun.
Ingrediente
- 2 linguri suc de lamaie
- 800 ml apa
- 5 mere decojite si feliate
- 2 linguri unt
- 200 gr zahar brun
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura apa
- aluat de foitaj
- 150 gr zahar pudra
- 1lingura lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita mai mare amestecati apa cu sucul de lamaie, apoi adaugati merele feliate si lasati-le in apa ca sa nu se oxideze.
- Se topeste untul intr-o tigaie mai mare, la foc mediu. Scurgeti merele si caliti-le in unt,amestecand continuu, timp de 2 minute. Adaugati zaharul brun si scortisoara si tineti pe foc mic 2-3 minute, amestecand continuu. Separat, amestecati amidonul de porumb cu o lingura de apa, si cand amidonul s-a dizolvat se pune amestecul in cratita peste mere, amestecand bine. Mai lasati pe foc inca 1 minute, timp in care amestecul va incepe sa se ingroasa, apoi dati cratita deoparte si lasati amestecul sa se raceasca.
- Desfaceti foitajul, intinzandu-l usor cu sucitorul si taiati-l in patrate de marime potrivita, apoi cu o lingura asezati umplutura pe fiecare patrat, intr-un colt. Impachetati trigonul unind colturile opuse si apasati marginile pentru a inchide perfect trigonul. Puneti trigoanele intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta unele de altele si coaceti-le 25 de minute, la foc moderat.
- Cand trigoanele sunt umflate si rumenite frumos sunt gata si puteti scoate tava din cuptor lasandu-le sa se raceasca.
- Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu laptele si esenta de vanilie amestecand bine de tot pana se obtine o pasta lucioasa, adaugand daca mai este nevoie zahar pudra sau lapte.
- Cand trigoanele sunt reci se glazureaza si se baga la frigider pana cand aceasta se intareste, apoi se pot servi.