- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Trigoanele cu nuca sunt aromate si foarte gustoase, ele fiind atat reci cat si calde foarte apetisante.
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta din comert
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr unt topit
- nuci taiate marunt
PENTRU SIROP:
- 500 gr zahar
- 400 ml apa
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se intinde foaia si se taie in bucati de 50 cm lungime si 20 cm latime. Se stropeste cu unt, se impatureste foaia in trei (50 x 10 cm) si se pune in capat o movilita de nuca. Se intoarce coltul deasupra, in forma de triunghi, si se repeta operatia pana la capat. Bucata de aluat care ramane se intoarce inauntru, ca pentru un plic.
- Se pun trigoanele in tava unsa cu unt si se coc la foc mic, timp de 1 ora. Se face siropul din apa, zahar si vanilie, care se fierbe pana incepe sa se lege. Siropul racit se toarna peste trigoanele fierbinti, ap[oi se servesc.