- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Trigoanele cu nuci trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte gustoase si aromate, bune atat la micul dejun cat si la gustare.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele.
- Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu cutitul fierbinte in patrate. Se ung cu albus marginile patratelor, se pun in mijloc gramajoare de nuca; marginile, udate cu apa, se lipesc in forma de triunghi si se apasa cu degetele. Se ung cu galbenus de ou si se pun in tava. Se coc, mai intai la foc iute, apoi la foc potrivit, timp de 45 de minute
- Cand sunt gata, se lasa la racit. Se face, intr-un ibric, siropul din apa si zahar si se fierbe pana se leaga. Se pune vanilia si se toarna siropul fierbinte peste trigoane.