Alivanca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Alivanca este o placinta moldoveneasca foarte gustoasa si aromata, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 500 gr branza proaspata de vaci
    • 5 linguri cu smantana
    • 5 oua
    • 5 linguri cu malai cernut
    • 5 linguri cu faina de grau
    • 200 ml lapte acru sau dulce
    • 1 lingurita cu sare
    • 2 linguri cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ora

  1. Cerneti malaiul intr-un castron adanc, opariti-l cu lapte sau chisleag (lapte prins) pe care l-ati infierbantat pe foc.
  2. Faramitati branza cu furculita ca sa obtineti o pasta uniforma si amestecati cu smantana (bine scursa in sita), 1 lingura de unt si cele 5 galbenusuri. Obtineti o crema densa, pe care apoi turnati-o in 4-5 reprize peste malaiul oparit, omogenizati amestecul, puneti cate o lingura de faina peste aluat si continuati sa amestecati folosind lingura de lemn.
  3. Bateti spuma cele 5 albusuri, incorporati incet in aluat. Sarati usor si amestecati repede, pana obtineti un aluat moale.
  4. Ungeti tava de placinta cu untul ramas, turnati aluatul si coaceti prajitura 35-40 min la foc potrivit.
  5. Serviti placinta cand s-a racit putin, taiati patrate sau romburi, pe care le acoperiti cu smantana.

Recomandari

Placinte