- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca aveti ceva branza prin frigider si nu stiti ce sa faceti cu ea, va recomand sa faceti aceste delicioase placintele .
Ingrediente
- 400 gr faina
- 300 gr smantana groasa
- 2 oua
- 300 gr unt
- 500 gr telemea sau cas de oaie
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe o planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si putina sare si se framanta bine, se izbeste aluatul de masa si iar se framanta si tot asa pana cand nu se mai lipeste aluatul nici de mana nici de masa.
- Aluatul de face seara si se lasa pana a doua zi cand se intinde o foaie care, se impatureste in patru si se pune la rece pentru 20 de minute. Se repeta operatia de 3 ori, apoi se intinde o foaie mai mare si pe jumatate din ea se pun gramajoare de branza amestecata cu ou, la distanta unele de altele, apoi se acopera cu cealalta jumatate de aluat, se se decupeaza forme cu paharul.
- Se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se ung apooi placintelele cu ou batut apoi se baga tava in cuptorul incins.
- Umplutura poate fi si din urda, in care se poate pune marar verde tocat, din sunca presata sau cascaval, dar in acest caz se servesc numai calde, deoarece cascavalul se intareste cand se raceste iar placintelele nu mai sunt chiar asa de gustoase.