Placinta cu ton

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu ton este o gustare delicioasa cu peste. Servita rece sau chiar a doua zi, poate inlocui cu succes masa de mic dejun!

Ingrediente

    • 400 gr faina
    • 130 ml apa rece
    • 200 gr unt
    • 1/2 lingurita sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr cascal ras
    • 2 oua
    • 1 ceapa
    • 50 gr branza proaspata de vaci
    • 225 gr ton in suc propriu
    • patrunjel verde
    • 1 lingurita mac
    • 1 lingura ulei de masline
    • piper macinat
    • sare

     

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca untul cu faina, se adauga sare si se amesteca cu varful degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se face in mijloc o adancitura in care se toarna apa rece treptat si se framanta continuu pana se termina apa si aluatul devine elastic. Se pune aluatul intr-o folie si se baga la frigider pentru 45 de minute.
  2. Se amesteca cascavalul ras cu ouale, branza de vaci, ceapa data pe razatoare, tonul scurs, sare, piper si patrunjel verde.
  3. Se intinde aluatul in foaie subtire, si cu ajutorul unei rotite, tai aluatul in forma de disc, cu 3-4 cm mai mare decat baza tavii in care se va coace placinta.
  4. Se pune foaia de aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se toarna umplutura, iar din aluatul ramas, tai cateva fasii late de 1 cm, care se asaza peste umplutura ca un grilaj.
  5. Se ung fasiile cu o lingura de ulei de masline, presar mac si se baga tava in cuptorul incins pentru 30 de minute.
  6. Cand placinta este rumenita se scoate tava din cuptor si se lasa placinta in tava pana se rumeneste, abia apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Placinte