- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ton este o gustare delicioasa cu peste. Servita rece sau chiar a doua zi, poate inlocui cu succes masa de mic dejun!
Ingrediente
- 400 gr faina
- 130 ml apa rece
- 200 gr unt
- 1/2 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr cascal ras
- 2 oua
- 1 ceapa
- 50 gr branza proaspata de vaci
- 225 gr ton in suc propriu
- patrunjel verde
- 1 lingurita mac
- 1 lingura ulei de masline
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca untul cu faina, se adauga sare si se amesteca cu varful degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se face in mijloc o adancitura in care se toarna apa rece treptat si se framanta continuu pana se termina apa si aluatul devine elastic. Se pune aluatul intr-o folie si se baga la frigider pentru 45 de minute.
- Se amesteca cascavalul ras cu ouale, branza de vaci, ceapa data pe razatoare, tonul scurs, sare, piper si patrunjel verde.
- Se intinde aluatul in foaie subtire, si cu ajutorul unei rotite, tai aluatul in forma de disc, cu 3-4 cm mai mare decat baza tavii in care se va coace placinta.
- Se pune foaia de aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se toarna umplutura, iar din aluatul ramas, tai cateva fasii late de 1 cm, care se asaza peste umplutura ca un grilaj.
- Se ung fasiile cu o lingura de ulei de masline, presar mac si se baga tava in cuptorul incins pentru 30 de minute.
- Cand placinta este rumenita se scoate tava din cuptor si se lasa placinta in tava pana se rumeneste, abia apoi se poate felia si servi.