- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu orez este o placinta delicioasa pe acre trebuie sa o incercati. Servita rece veti avea senzatia sa savurati deliciosul orez cu lapte.
Ingrediente
- 180 gr faina alba
- 60 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 30 gr faina integrala
- 90 ml apa minerala
- 1 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr orez fiert
- 2 oua
- 50 gr cascaval ras
- 1 galbenus
- 50 gr unt
- 2 linguri smantana
- 100 gr sunca afumata
- 2 linguri lapte
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron incapator amesteca ambele tipuri de faina cu praful de copt si sare. Se toarna in mijloc uleiul si apa minerala si se framanta pana se obtine un aluat tare si elastic, pe care il pun intr-o folie de plastic si il bag in frigider pentru 1 ora.
- Se amesteca orezul fiert si racit cu ouale batute, untul topit, smantana , cascavalul ras, sunculita afumata taiata bucatele si putina sare.
- Se intinde din aluat o foaie de 5 mm grosime care se pune intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina. Aluatul trebuie sa imbrace pe jumatate marginile interioare ale tavii.
- Se intinde uniform umplutura peste aluat, apoi se unge cu albusul amestecat cu laptele. Daca mai ramane aluat, se decuoeaza discuri care se pun ca ornament peste umplutura.
- Se baga tava in cuptorul incins si se coace 30-35 de minute, la foc moderat. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste complet, apoi se poate felia si servi.