- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placintele moldovenesti cu branza sau cu carne sunt poate cele mai gustoase placinte. Cine gusta o singura data placintele moldovenesti le va tine minte toata viata, datorita aromei fine si a gustului delicios.
Ingrediente
- 750 gr faina
- 200 gr unt sau margarina
- 1 lingura ulei
- 100 ml lapte dulce
- carne
- 30 gr drojdie
- 3 linguri smantana
- sare
- 3 oua
- branza telemea sau cascaval
Instructiuni de preparare
- Se inmoaie drojdia in 4 linguri de lapte, se adauga 2 linguri de faina si o lingurita de zahar si se lasa la crescut. Se topeste untul si se ia de pe foc sa nu se prajeasca.
- Se pune faina intr-un castron mare, se adauga uleiul, ouale, untul topit, drojdia crescuta, putina sare, laptele ramas si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat neted si elastic. Se framanta, se izbeste de masa si se framanta din nou, pana devine aluatul omogen. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa 30 de minute sa creasca.
- Dupa cele 30 de minute se taie cate o bucata, care se intinde cu sucitorul in foaie nu prea subtire, se taie foaia in patrate pe care se pun gramajoare de umplutura de branza sau carne si se fac placintele poale-n brau, lipindu-se colturile doua cate doua pe diagonala.
- Se asaza placintelele intr-o tava, se ung cu unt caldut si se baga tava in cuptorul incins, sa se rumeneasca. Cand sunt coapte, se scot si se ung din nou cu unt.
- Placintelele moldovenesti cu carne sunt delicioase. Dintr-o portie se fac 40-45 de placintele foarte gustoase.