- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul cu apa minerala pentru placinta este usor de preparat, economic si pe gustul tuturor.
Ingrediente
- 200 ml ulei
- 600 grr faina +2 linguri
- 200 ml apa minerala
- 2 linguri untura
- putina sare
Instructiuni de preparare
- Din ulei, apa minerala, putina sare si 600 gr de faina, se framanta un aluat potrivit de tare din care se intinde o foaie rotunda.
- Untura frecata cu 2 lignuri de faina, se intinde cu lama cutitului peste foaia de aluat. Foaia se ruleaza strans, apoi ruloul se taie in doua jumatati. Fiecare jumatate de asaza vertical pe planseta si se turteste de sus in jos, apoi din fiecare parte se intinde o foaie de dimensiunea tavii.
- Se asaza prima foaie in tava unsa cu ulei, se repartizeaza uniform umplutura, apoi se acopera cu a doua foaie. Se coace placinta la foc moderat, pana se rumeneste frumos.