Aluat simplu pentru placinta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest aluat simplu pentru placinta trebuie sa il incercati pentru ca este si foarte fraged, oferind placintelor un gust foarte placut.

Ingrediente

    • 500 gr faina alba
    • putina sare
    • 200 gr margarina
    • 2 linguri ulei

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se ametseca faina cu sarea, apoi cu degetele sa incorporeaza margarina la temperatura camerei. Se faramiteaza bine de tot, apoi se adauga uleiul si se framanta aluatul si se bate cu putere de  planseta de 100 de ori. S eimparte aluatul ind oua migi de coca si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
  2. Din bilele de aluat se intind doua foi de dimensiunea tavii de copt,se ung cu margarina, apoise taie in raze care se suprapun, se impacheteaza in folie de plastic si se tin la rece o ora.
  3. Se scoate aluatul din frigider si se indin iarasi cele doua foi. Se asaza in tava unsa cu uleiprima foaie si se acopera cu umplutura. Deasupra se pune a doua foaie unsa cu margarina topita, apoi placinta se coace la foc moderat pana se rumeneste.

Recomandari

Placinte