Placinta cu pui bacon si mazare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu pui, bacon si mazare este o placinta delicioasa care poate fi servita atat ca fel principal cat si drept aperitiv.Aceasta placinta cu foietaj poate fi consumata fierbinte, calda sau rece, astfel gustul va fi diferit de fiecare data.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • un pui
    • 2 morcovi
    • 1 ceapa
    • 1 tulpina de telina
    • 1 crenguta cimbru proaspat
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 litru supa de pui sau apa
    • sare si piper macinat
    • 250 gr smantana
    • 2 linguri de unt
    • 3 linguri faina
    • 450 gr ciuperci
    • 25 gr unt
    • 400 gr sunca presata
    • 450 gr mazare
    • 6 oua fierte
    • 2 linguri tarhon tocat
    • 400 gr aluat foietaj
    • 1 ou batut pentru glazura

Instructiuni de preparare

  1. Puiul se spala cu apa rece, apoi se pune intr-o oala cu apa. Cand incepe sa se formze spuma, se inlatura cu o spumiera, iar dupa 2-3 clocote se adauga morcovii curatati si taiati in jumatati, ceapa taiata in doua, tulpina de telina taiata bucati mari,cimbrul si patrunjelul proaspat si se adauga supa de carne sau apa. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se acopeara oala cu capac si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de o ora si jumatate, pana cand se poate inlatura carnea de pe oase.
  2. Cand puiul este fiert se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca, se scot legumele, iar in zeama se adauga smantana. Cand incepe sa dea in clocot se adauga un amestec facut din 2 linguri de unt cu 3 linguri de faina, frecate inainte. Scopul acestui amestec este de a ingrosa zeama.
  3. Se incalzesc 25 gr de unt intr-o tigaie, in care se calesc ciupercile timp de 5 minute. Separat se dezoseaza puiul, se inlatura oasele si pielitele, iar carnea se marunteste si se pune intr-un castron. Se adauga mazarea, sunca presata taiata cubulete, ouale taiate cubulete, ciupercile calite si tarhonul.S e omogenizeaza amestecul, si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
  4. Se ia foietajul si se decupeaza din el o foaie care sa acopere fundul tavii in care se va coace placinta.Peste aluat se rastoarna compozitia de carne cu legume sis e acopera cu foietaj. Din loc in loc se inteapa cu furculita pentru a permite aburului sa iasa. Se unge foietajul cu oul batut si se baga in cuptorul incins circa 25-30 de minute, pana se rumeneste.
  5. Se poate prepara un piure de cartofi care sa se puna in locul oului batut peste foietaj. In aceasta situatie timpul de coacere este de 35-40 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Placinte