- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de mere cu cascaval este cu siguranta o comninatie pe care nu ati sperat sa o intalniti la un desert.Gustul cascavalului in combinatie cu aroma merelor, nu face decat de intensifice gutul delicios al acestui desert.
Ingrediente
- 5 mere
- 100 gr zahar
- 1 lingura margarina
- 300 rg aluat foietaj
- 150 gr cascaval tare, taiat felii
- frisca, pentru servire
Instructiuni de preparare
- Merele se curata de coaja si de samburi, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie felii medii. Se pune o tigaie cu 4 linguri de apa in care se adauga merele. Se lasa focul mic si se lasa sa fiarba pana cand merele incep sa se inmoaie si sunt pufoase pe margini. Se indeparteaza vasul de pe foc, se scurge lichidul in exces, apoi se adauga zaharul, amestecand usor.
- Se unge o tava de placinta cu margarina, apoi se intinde foietajul, astfel incat sa acopere si marginile. Se inteapa aluatul cu furculita, din loc in loc,apoi se toarna jumatate din cantitatea de mere, se pun feliile de cascaval apoi se toarna restul de umplutura.
- Se acopera pacinta cu foietaj, avand grije sa acopere integral umplutura, apoi se inteapa aluatul din loc in loc pentru a permite aburului sa iasa.
- Se unge placinta cu un ametsec de o lingura de zaharpudra si apa, apoi se baga in cuptorul incins, unde se coace 30 de minute, la foc moderat, pana cand placinta se rumeneste. Cand este gata,placinta inainte de a fi feliata se lasa in tava pana se raceste complet.