- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu mere si crema de scortisoara este varianata rapida a eternei placinte cu mere.Savoarea unica este oferita de crema de scortisoara care in combinatie cu merele ofera un savoare unica.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pentru placinta se amesteca faina cu 250 gr unt, si se framanat cu varful degetelor pana cand aluatul devine nisipos. Se adauga galbenusurile de ou batute, si se toarna treptat apa, pana cand aluatul devine de o consistenta potrivita.
- Se presara faina pe o planseta pe care se framanata aluatul, apoi se intinde o foaie care se pune intr-o tava tapetata cu ulei sau cu hartie de copt. Se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc.
- Merele se curata de coaja si de seminte, se spala, apoi se taie felii subtiri, acre se asaza peste aluatt, astfel incat sa acopere toata suprafata. Se presara zaharul pudra si scortisoara si se baga in cuptorul incins, unde se coace 15 minute, la foc moderat (pana cand aluatul de pe margini incepe sa se rumeneasca si devine crocant).
- Pentru crema de scortisoara, se bate cu mixerul frisca lichida in care se adauga scortisoara si zaharul pudra,pana cand devine o spuma ferma.
- Placinta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.Se serveste cu crema de scortisoara desupra si cu ciocolata neagra rasa.