- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu mere pere si rozmarin este o placinta englezeasca delicioasa, acre va cuceri pana si pe cei mai mofturosi.Combinatia mar-para-rozmarin este poate ceva la care multi nu s-ar fi gandit, dar in placinta este fantastic de bun.
Ingrediente
- 600 gr aluat foietaj
- 3 pere
- 3 mere
- 200 gr zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 3 crengute de rozmarin
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura faina
- 1 ou
- 30 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pe o planseta se intinde aluatul de foietaj, apoi se decupeaza din el o foaie cat sa acopere fundul tavii in care se va coace placinta.
- Fructele se taie in sferturi, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii subtiri care se pun intr-un castron.
- Se amesteca 80 gr zahar pudra, o lingurita de scortisoara cu zeama de lamaie, apoi se toarna amestecul peste fructe, amestecand usor. Se lasa 15 minute, apoi se scot feliile de mere si pere si se pun in tava , peste foietaj. Se adauaga crengutele de rozmarin si untul taiat cubulete.Se acopera cu aluat foietaj, intepand din loc in loc cu furculita penru a permite aburului sa iasa.
- Se unge placinta cu ou batut, apoi se baga in cuptorul incins, unde se coace 35-40 de minute, la foc moderat, pana cand se rumeneste aluatul.