- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Patratelele cu spanac sunt foarte uşor de făcut şi extrordinar de gustoase.Daca vreti sa petreceti o dupa amiaza placuta si tihnita in familie incercati aceasta reteta cu influente grecesti.
Ingrediente
- 60 gr pesmet
- 250 ml smantana lichida
- 1 fir praz
- 200 gr spanac congelat sau 500 gr spanac prospat oparit
- 2 cepe
- 2 linguri unt
- 3 catei de usturoi
- 3 oua
- 5 linguri faina
- 200 gr branza telemea rasa
- sare
- piper macinat
- nucsoara pudra
- scortisoara
- 100 gr rosii cherry pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se pune pesmetul intr-un castron si se toarna peste el smantana calda. Prazul si ceapa se taie fasii care se calesc 3 minute impreuna cu usturoiul in untul topit. Se adauga spanacul scurs de apa si tocat marunt si se mai lasa pe foc inca 2 minute apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
- Se toarna amestecul de legume peste pesmatul cu smantana. Se adauga ouale batute, faina, 2/3 din branza telemea rasa, un varf de cutit de nucsoara, putina scortisoara, piperul si putina sare. Se amesteca bine toata compozitia.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas termorezistent(sau de yena) patrat, uns cu putin ulei si tapetat cu faina, se presara branza telemea ramasa si se baga in cuptorul incins pentru 20-30 de minute.
- Cand se rumeneste se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca 30 de minute, apoi se taie patratele care se decoreaza la servire cu rosii cherry.