Patratele cu spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Patratelele cu spanac sunt foarte uşor de făcut şi extrordinar de gustoase.Daca vreti sa petreceti o dupa amiaza placuta si tihnita in familie incercati aceasta reteta cu influente grecesti.

Ingrediente

    • 60 gr pesmet
    • 250 ml smantana lichida
    • 1 fir praz
    • 200 gr spanac congelat sau 500 gr spanac prospat oparit
    • 2 cepe
    • 2 linguri unt
    • 3 catei de usturoi
    • 3 oua
    • 5 linguri faina
    • 200 gr branza telemea rasa
    • sare
    • piper macinat
    • nucsoara pudra
    • scortisoara
    • 100 gr rosii cherry pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se pune pesmetul intr-un castron si se toarna peste el smantana calda. Prazul si ceapa se taie fasii care se calesc 3  minute impreuna cu usturoiul in untul topit. Se adauga spanacul scurs de apa si tocat marunt si se mai lasa pe foc inca 2 minute apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
  2. Se toarna amestecul de legume peste pesmatul cu smantana. Se adauga ouale batute, faina, 2/3 din branza telemea rasa, un varf de cutit de nucsoara, putina scortisoara, piperul si putina sare. Se amesteca bine toata compozitia.
  3. Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas termorezistent(sau de yena) patrat, uns cu putin  ulei si tapetat cu faina, se presara branza telemea ramasa si se baga in cuptorul incins pentru 20-30 de minute.
  4. Cand se rumeneste se scoate din cuptor, se  lasa sa se racoreasca 30 de minute, apoi se taie patratele care se decoreaza la servire cu rosii cherry.

Recomandari

Placinte