Placinta cu mere si magiun de prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu mere si magiun de prune este o placinta taraneasca foarte gustoasa si aromata, mai ales daca este servita alaturi de un pahar cu lapte.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 750 gr faina
    • 175 ml ulei
    • 350 ml lapte sau apa mineala
    • 30 gr drojdie de bere
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 8 mere
    • zahar
    • 8 linguri cu magiun de prune sau de caise
    • 10 nuci
    • scortisoara
    • unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti o emulsie din ulei si lapte nefiert (sau zer, iaurt, lapte acru). Daca lipseste laptele, folositi apa minerala. Amestecati drojdia cu putin zahar si 1/2 lingurita cu sare, turnati peste lichid, amestecati repede si puneti faina in ploaie. Invartiti cu lingura de lemn in vas ca sa obtineti un aluat molicel si lasati-l  la dospit 20 minute. Pastrati 200 gr faina pentru framantat.
  2. Curatati merele de coaja, le treceti pe razatoare si le strangeti in cratita emailata. Lasati cratita pe foc moale 5-6 min. Cand merele s-au inmuiat adaugati: 2-3 linguri cu zahar, 1 lingurita cu pulbere de scortisoara, cateva nuci tocate.
  3. Impartiti aluatul in 4 bile egale, intindeti foi subtiri si umpleti fiecare foaie: intindeti 2 linguri cu magiun de prune, acoperiti cu pasta de mere, rulati foaia de aluat, puneti in tava neunsa. Coaceti placinta 35-40 minute la foc potrivit.
  4. Serviti placinta calduta, taiata felii groase de 2-3 cm. Este buna si rece.

Recomandari

Placinte