- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu mere si magiun de prune este o placinta taraneasca foarte gustoasa si aromata, mai ales daca este servita alaturi de un pahar cu lapte.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 750 gr faina
- 175 ml ulei
- 350 ml lapte sau apa mineala
- 30 gr drojdie de bere
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 8 mere
- zahar
- 8 linguri cu magiun de prune sau de caise
- 10 nuci
- scortisoara
- unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti o emulsie din ulei si lapte nefiert (sau zer, iaurt, lapte acru). Daca lipseste laptele, folositi apa minerala. Amestecati drojdia cu putin zahar si 1/2 lingurita cu sare, turnati peste lichid, amestecati repede si puneti faina in ploaie. Invartiti cu lingura de lemn in vas ca sa obtineti un aluat molicel si lasati-l la dospit 20 minute. Pastrati 200 gr faina pentru framantat.
- Curatati merele de coaja, le treceti pe razatoare si le strangeti in cratita emailata. Lasati cratita pe foc moale 5-6 min. Cand merele s-au inmuiat adaugati: 2-3 linguri cu zahar, 1 lingurita cu pulbere de scortisoara, cateva nuci tocate.
- Impartiti aluatul in 4 bile egale, intindeti foi subtiri si umpleti fiecare foaie: intindeti 2 linguri cu magiun de prune, acoperiti cu pasta de mere, rulati foaia de aluat, puneti in tava neunsa. Coaceti placinta 35-40 minute la foc potrivit.
- Serviti placinta calduta, taiata felii groase de 2-3 cm. Este buna si rece.