- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta taraneasca din aluat fraged este o placinta traditionala, foarte gustoasa si satioasa, atat calda cat si rece.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 200 ml lapte
- 1 nuca de drojdie
- 2 linguri cu unt
- sare
- 2 linguri cu zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg branza de vaci
- 4 oua
- 1 lingurita cu sare
- razatura de lamaie
- 180 gr zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Framantati un aluat din: faina, lapte cald, drojdie (lichefiata cu 2 linguri de zahar si 1/2 lingurita cu sare) si 2 linguri cu unt topit. Framantati aluatul 5-7 minute, apoi intindeti foaie groasa pe planseu, ungeti cu o lingura de unt moale, impaturiti, intindeti cu sucitorul.Impaturiti din nou, puneti aluatul la frigider pentru 1/2 ora.
- Scoateti aluatul, intindeti foaie mare, ungeti cu unt cald si strangeti sul. Treceti cu sucitorul peste sul, apoi intindeti foaie subtire.
- Faceti umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale, zaharul si razatura de lamaie. Omogenizati amestecul.
- Strangeti aluatul intr-un bulgare mare, impaturiti in patru, intindeti cu sucitorul o foaie pe care o impartiti in patru. Pe fiecare foaie puneti umplutura de branza, rulati, puneti in tava neunsa. Procedati astfel pana cand terminati aluatul si umplutura.
- Puneti tava in cuptorul cald pentru 30-40 min. Este gata cand placinta s-a rumenit.
- Serviti placinta calduta sau rece, taiata felii mari.